Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

ASPECTUL CIOBĂNESCULUI GERMAN

Standardul rasei:

Ciobănescul German este un câineînzestrat cu o constituție fizică puternică, de talie medie sau mare, având capul impunător, dar bine proporționat, urechi purtate vertical, foarte mobile şi maxilar puternic. Coloritul acceptat este negru, crem cu pete negre (sau gri) și alb.

Marime / Greutate:

Masculi: inaltimea la greaban = 60 ... 65 cm
Greutate = 30 ... 40 kg
Femele: inaltimea la greaban = 55 ... 60 cm
Greutate = 22 ... 32 kg
Testicule 
Masculii trebuie sa aiba doua testicule normale, evidente si complet coborate in scrot.

Ciobănescul German are un aspect foarte placut si elegant. Capul este bine proportionat. Botul este puternic, buzele sunt intinse, uscative si bine inchise.Dantura este foarte puternica, incisivii se inchid in foarfeca.Urechile sunt de marime mijlocie, largi la baza, cu insertie inalta, ascutite si erecte, indreptate inainte.Urechile rasfrante inainte sunt nedorite.Urechile cupate si pendente nu sunt admise.Puii si tineretul pana la 4-6 luni poarta urechile atarnate.Ochii sunt de marime mijlocie, migdalati, putin oblici, de culoare cat mai inchisa, privirea vioaie si inteligenta.Gatul este viguros, musculos, de lungime mijlocie, fara salba, tinut mereu in stare de atentie.Spatele este drept si foarte dezvoltat, inclusive  flancurile, nefiind prea lung de la greaban la crupa dar intrecand inaltimea la greaban. Bazinul este lat si viguros, crupa este lunga si piezisa.
             Coada este stufoasa, ajungand cel putin pana la jaret.Nu se admite ca aceasta rasa sa aiba la maturitate coada incarligata si nici deviata in lateral.In repaos coada este purtata arcuita usor, in stare de alerta si miscare este ridicata putin si usor incovoiata dar fara sa depaseasca nivelul orizontalului. Labele sunt scurte si rotunjite, stranse si arcuite.Pernitele talpilor sunt tari. Pintenii care apar la membrele posterioare se vor indeparta inca din primele luni de viata.

Culoarea poate fi neagra, gri-fier, cenusiu unicolor. Aceste culori pot prezenta marcaje uniform brune, galbene, cenusii; sau numai spatele negru, cu marcajele corespunzatoare de culoare deschisa. Subparul este intotdeauna colorat, mai deschis, in afara de cainii complet negri. Culoarea definitiva a puilor se poate stabili numai dupa aparitia parului tector.