Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Top 10 curiozitati si ponturi utile despre Ciobanescul German

  1. În prezent, Ciobănescul German este cea mai răpândită rasă canină de pe glob.
  2. Un ciobanesc german si-a ghidat stapanul orb pe tot traseul Appalachian, care masoara nu mai putin de 3500 de kilometri.
  3. Un caine ciobanesc german care poate detecta mirosul cadaveric de sub apa, dar si cel de sange sau de lichid seminal, fara a mai fi necesara astfel folosirea unor substante care sa altereze probele, este dresat la Centrul Chinologic de la Sibiu, fiind singurul astfel de caine din Romania.
  4. Câinii, primele animale domesticite, miros de aproape 1.000 de ori mai bine decât oamenii.
  5. Se spune ca nemtii au cucerit lumea cu Mercedesul si cainii, neexistand oras din lume unde sa nu regasesti aceste doua "elemente".
  6. Pentru a se mişca, urechea unui câine are nevoie de minimum 18 muşchi.
  7. Pentru a elimina din comportamentul cainelui capriciile si mofturile pentru unele componente alimentare, dar si pentru a favoriza eliminarea din organism a unor reziduuri si toxine, nu este lipsit de interes ca o data pe saptamana sa nu hranim cainele, introducand asa numitul post negru.
  8. Câinilor nu le place ploaia pentru că sunetul este amplificat şi le afectează auzul. 
  9. Ciobănescul german a fost primul câine utilizat ca însoţitor pentru nevăzători. Cu timpul, acesta a fost utilizat la şi la alte misiuni precum: salvare urbană şi montană, însoţire persoane cu handicap, zooterapie.
  10. Dintre personalitatile romanesti care cresc exemplare de  Ciobanesti Germani se numara Ion Tiriac, Ionut Lupescu, Cornel Dinu si Adrian Enache.