Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Ciobanescul german - "un Picasso între caini"

       

Achiziţionarea unui caine este o investitie de suflet! Daca v-ati hotarat sa va dinamizati familia prin adaugarea unui nou membru, noi va ajutam sa luati decizia corecta in ceea ce priveste rasa patrupedului. Este foarte important sa alegeti un caine care sa se potriveasca stilului dumneavoastra de viata.  Sa fie un caine de talie mare sau mica? De aparare sau doar de joaca? Este usor de dresat? Oare cum reactioneaza in preajma copiilor? Ne putem baza pe el? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care cu siguranta vi le-ati pus inainte de a lua marea decizie.  Vestea buna este ca noi avem raspunsul pentru dumenavoastra: ciobanescul german!

Cunoscut sub denumirea populară de “Câine Lup” sau “Câine Poliţist”, Ciobănescul German este o rasă extrem de apreciată de crescătorii de câini pentru calităţile sale. Ciobănescul german este un câine docil, cu un ataşament extrem de ridicat faţă de stapan.Inzestrat cu o constituție fizică puternică, este un câine foarte inteligent, receptiv, sprinten, perseverent, deosebit de sârguincios, cu o capacitate dezvoltata de adaptare la aproape orice gen de activitate si cu o personalitate fizică si psihică foarte bine conturată.

Inteligența acestui caine este una ieșită din comun, iar adaptabilitatea şi receptivitatea la comenzi ale acestei rase au recomandat-o încă de acum mai bine de un secol pentru păzitul și dirijatul turmelor ciobanilor. De altfel, între cele două Războaie Mondiale, armata germană a înființat o divizie canină formată numai din exemplare ale acestei rase. Asadar, de la un simplu câine de turma, datorita calitatilor sale, Ciobanescul German a ajuns sa fie rasa cea mai populara pe tot globul, fiind de altfel si cel mai solicitat in Politie, paza sau in lupta antidroguri.

Alegerea unui pui de caine necesita un minim de informatii care sa ne ajute in achizitionarea unui campion. Un pui ager, vesel, vioi, va fi un caine usor de dresat. De asemenea, un caine mancacios in timp nu isi va modifica prea mult apetitul, deci nu vor fi probleme cu el. Cea mai buna perioada de achizitionare a unui pui de Ciobanesc German este intre 7 si 10 saptamani. Un avantaj al acestei rase il contituie faptul ca acest caine rezista cel mai bine la intemperii (caldura/frig excesiv).

Daca sunteti o persoana dinamica, activa, entuziasta si care iubeste natura, Ciobanescul German este rasa care vi se potriveşte perfect. Spaţiul necesar creşterii şi dezvoltarii armonioase a unui pui este recomandat sa fie unul destul de mare. Deşi se simte cel mai bine în aer liber, acolo unde condiţiile atmosferice variabile îl vor ajuta sa aiba o blana deasa şi sanatoasa, Ciobanescul German se poate adapta foarte bine şi vieţii într-un apartament, cu condiţia sa nu fie "încarcerat" într-un spaţiu restrâns şi sa i se asigure porţia zilnica şi obligatorie de mişcare afara, într-un spaţiu larg. Cat timp sunteti plecati de acasa achizitionati niste oase sau bastonase din piele special concepute pentru caini, pentru a le da de lucru.