Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Hrana ciobanescului german

Cel mai important aspect din viata cainilor il reprezinta hrana. Aceasta trebuie să fie în concordanţă cu frecvenţa activităţii zilnice și greutatea cainelui. >De asemenea este indicat sa controlati procesul de digestie al cainelui.

Trei reguli principale de hranire:

1. Cainele trebuie hranit la ore fixe. Tot ce nu a fost mancat in decursul a 20 minute trebuie luat din fata cainelui.

2. Mancarea trebuie sa fie la temperatura camerei, nici intr-un caz rece sau fierbinte. Mancarea lichida nu este compatibila cu particularitatile gastro-intestinale ale cainelui.

3. Cainele trebuie sa aiba tot timpul acces la vasul cu apa, indiferent de tipul de alimentatie aplicat.

Ca şi hrană de provenienţă animală Ciobănescul German este recomandat sa consume:

- Vită;

- Oaie;

- Gâscă;

- Pui;

- Carnea de porc si cea de miel - doar în cazul unor munci grele sau în medii cu temperaturi foarte scăzute.

Ca si hrană vegetală îi sunt indicate :

- Orezul;

- Arpacaşul;

- Morcovii;

- Salata;

- Ţelina.

O importanţă deosebită pentru sănătatea cainelui o reprezinta alimentaţia. De aceea, trebuie evitate subprodusele de abator.  adecvata, sanatoasa, se face cu hrana uscata,conform graficelor dupa sacii de mancare. Pana la varsta de 6 luni,puiutii vor manca 4-5 mese/zi, dupa care mesele vor scadea treptat,ajungandu-se la un an la o singura masa/zi. Cantitatea de hrana se va stabili in toate cazurile in functie de greutate, anotimp si activitatea depusa, iar periodic trebuie controlata greutatea cainelui, pentru a corecta doza de mancare si a preveni obezitatea.  

De ce hrana uscata si nu gatita? Raspunsul este unul simplu: in hrana gatita nu se poate aprecia numarul de grasimi si vitamine al alimententelor, ficatul fiind bombardat in perioada de crestere cu exces de proteine, de grasimi, ducand la aparitia de eczeme si scaune inconstante.

Nu lasati hrana la discretie! Pe langa faptul ca valorile nutritive scad semnificativ daca hrana este lasata in recipient prea mult timp, daca o vor avea tot timpul la nas tendinta fireasca a cateilor va fi sa devina mofturosi. Nu se va administra sub nicio forma hrana destinata pisicilor. Aportul proteic si caloric din aceasta este mult mai mare decat necesarul de proteina si calorii al cainilor, iar acest exces poate determina aparitia unor afectiuni severe.

Apa trebuie sa fie cat mai proaspata, (schimbata de 1-2 x/zi), la temperatura camerei.

In concluzie, maleabilitatea şi caracterul echilibrat, inteligenţa şi dragostea necondiţionata faţa de stapân fac ca aceasta rasa sa exceleze din toate punctele de vedere, cucerind astfel inimile multora si "nascand" sute de mii de împatimiţi ai rasei, pe toate continentele. Asadar, Ciobanescul German este cainele care indubitabil indeplineste toate cerintele dumneavoastra