Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Deparazitare

 

  • Deparazitarea interna

La varsta de 4-6 saptamani se recomanda efectuarea unui examen coproparazitologic care atesta prezenta sau absenta parazitilor interni.
Daca rezultatul examenului este pozitiv (ceea ce se intampla in peste 90% din cazuri) se efectueaza o prima deparazitare interna cu produse adecvate varstei si greutatii puiului si, bineinteles, speciei de paraziti infestante.
Din pacate, nu exista un produs universal care sa distruga toate speciile de paraziti cu potential infestant.

Examenul coproparazitologic se repeta dupa 10-14 zile.
- Daca rezultatul este negativ – urmatorul examen coproparazitologic va fi repetat dupa 3 luni sau mai devreme daca puiul are probleme digestive.
- Daca rezultatul este pozitiv – se va face o a doua deparazitare interna, iar examenul coproparazitologic se va repeta in 10-14 zile si ulterior la fiecare 3 luni.
Observatie: Multe dintre speciile parazitare pe care le pot avea patrupezii nostri se pot transmite si la om! Nu neglijati importanta examenelor coproparazitologice si a deparazitarilor interne la intervale regulate!

  • Deparazitarea externa

Puricii, capusele si tantarii pot fi o adevarata pacoste. Nu numai pentru disconfortul pe care il creeaza patrupedului parazitat, ci mai ales pentru bolile cu potential letal pe care le pot transmite.
Deparazitarea externa se face cu produse corespunzatoare varstei si greutatii. Pentru a-i asigura o protectie cat mai buna, alegeti produse care, pe langa efectul acaricid, sunt si repelente, indepartand capusele sau tantarii inainte ca acestia sa intepe cainele si sa transmita boli. Se va avea in vedere si aplicarea unor solutii deparazitante in mediu, tinandu-se cont ca acestea sa nu prezinte toxicitate pentru patrupezii nostri (ex. K-othrine).