Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Socializare

 

Modelarea personalitatii puiului de Ciobanesc German va depinde in totalitate de dumneavoastra. O vorba din popor care ar descrie foarte bine aceasta idee este „cum ti-l cresti, asa il ai…” Primele saptamani intr-un camin nou sunt esentiale in materie de socializare si de modelare a caracterului, motiv pentru care va trebui sa-i acordati cat mai multa atentie, sa va jucati cat mai mult impreuna si sa stabiliti din start cateva reguli de baza. Dupa ce va termina schema de vaccinare, plimbati-l cat mai des in parcuri si incurajati-l sa se joace cu alti catei. Cainele trebuie invatat sa socializeze cu alti oameni sau cu alte animale.


Un catelus este ca si un copil mic si grija acordata este uneori la fel de mare. Cu siguranta la inceput va avea „accidente” prin casa si nu va asocia de fiecare data covorasul absorbant cu toaleta. Asadar, daca observati ca vrea sa faca in alta parte, duceti-l imediat la covoras. Laudati-l in prima perioada ori de cate ori va nimeri covorasul si folositi comenzi scurte cand doriti sa ii semnalati orice abatere de la un comportament disciplinat. Trebuie sa va faceti timp pentru micutii patrupezi, deoarece singuratatea le poate provoca devieri serioase de comportament.


Un comportament anormal, cum ar fi apatia, lipsa apetitului, aspectul neingrijit al blanitei sau al pielii, pozitii anormale ale corpului sau starile prelungite de somnolenta pot sugera o afectiune serioasa. Nu amanati vizita la medic Si cel mai important NU ii administrati medicamente de uz uman, chiar daca pot parea inofensive: de exemplu ibuprofenul si paracetamolul pot fi letale pentru catei.

Cea mai mare tentatie… laptele. De ce nu?!


“ Un procent semnificativ (in medie 75%) din populatia globala de oameni sunt lactozo-intoleranti. Studii recente demonstreaza ca acest deficit este prezent in procent si mai mare la animalele de companie. Ceea ce inseamna ca este o sansa destul de mare ca si patrupedul dumneavoastra sa aiba aceasta problema, iar laptele sa ii provoace indigestii si dezechilibre nutritionale importante. Un alt motiv ar fi urmatorul: in cazul in care cainele este infestat cu paraziti interni, laptele de vaca nu va fi decat un stimulent alimentar in plus pentru acesti locatari nedoriti. Si sa mai spulberam un mit: in caz de intoxicatii, laptele nu face decat sa creasca absorbtia toxicului in organism. Ceea ce inseamna ca, daca se va administra lapte consecutiv ingerarii unui toxic, severitatea intoxicatiei va fi semnificativ mai mare.Un alt aliment contraindicat si cu potential letal este ciocolata. De asemenea, evitati pastele fainoase, boabele de porumb sau de fasole, painea si fructele sau legumele care pot produce fermentatii si implicit indigestii severe.” - Dr. Anca Bajenaru, fondatoare Vet Medical Center