Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

 

Daca dintre toate rasele de caini existente ati ales sa va infrumusetati si sa va condimentati viata cu un exemplar de Ciobanesc German, din start meritati o „nota buna” deoarece ati ales unul dintre cei mai frumosi, inteligenti, talentati si competitivi caini.
Cheia succesului  pentru dresarea unui pui de Ciobanesc German o constituie faptul ca acest caine, prin instinct, cauta sa se plaseze intr-o relatie de control. Trebuie sa stabiliti cu certitudine cine este stapanul cat mai devreme posibil. Facand acest lucru, rezultatele scontate nu vor intarzia sa apara, cainele se va supune comenzilor dumneavoastra, iar lucrul in echipa va fi mult mai usor si mai eficient.
Trebuie sa tineti cont ca fiecare câine este unic și răspunde diferit de restul, astfel trebuie să găsiti ceva ce merge pentru el, nu ceva ce vi se potrivește dumneavoastra. Oricât de bună ar fi o anumită metodă fixă de dresaj, vor exista câini pentru  care aceasta nu dă randament. Puneti accent înainte de toate pe legătura formată între dumneavoastra şi câine!
De asemenea, trebuie să dati dovadă de echilibru în modul cum va jucati cu cățelul: prea multă energie din partea dumneavoastra îl poate timora, prea puțină îl poate plictisi. Prea multă inițiativă poate face câinele să ignore comenzi, prea mult control îl poate opri să se exprime așa cum ar vrea, fapt ce-l poate face să fie nemulțumit și, în timp, va duce la scăderea controlului.


Captarea atenției câinelui este primul și cel mai important pas pe care stăpânul trebuie sa-l efectueze. Dacă aveti atenția susținută a câinelui preț de câteva minute, comenzile pot fi învățate ușor. Există 3 tonalități diferite utile în dresaj: pentru comandă, pentru încurajare/laudă și pentru corectare.


Predresaj in familie. Predresajul trebuie inceput imediat dupa achizitionarea puiului si reprezinta o etapa esentiala a educatiei oricarui caine. Atunci cand iesiti afara cu puiul dumneavoastra,  jucati-va  cu o minge sau un bat pe care sa invete sa le duca si sa le aduca. Este indicat sa i se arunce cainelui obiectul din vale in deal si nu invers,pentru a nu forta discurile intervertebrale din zona toracala, care sunt bombardate astfel de greutatea corpului.
De asemenea, un alt exercitiu este pronuntarea numelui in mod repetat si a unor comenzi in acelasi fel ca si in casa, pentru a se obisnui cu ele. Sezi! - este cea mai simpla si mai utila comanda. La sfarsit i se va acorda cainelui usor infometat recompensa constand in cateva granule de mancare si i se va spune "bravo".