Tel: 0733.55.66.77; E-mail: contact@canisaciobanesc.ro

Monta – ciobanesc german

Pentru monta, propunerea noastra este un adult exceptional din linie de campioni, cu examen de displazie certificat in Germania, proba de ADN certificata in Germania, Examen IPO 1.

Exemplarul propus pentru monta este Vicecampion European 2012. Exemplarele canisei nu sunt crescute in padocuri. Toate au libertate foarte mare de miscare, beneficiind inclusiv de ore de inot saptamanale, ceea ce contribuie la o dezvoltare si intretinere armonioasa.

Tariful pentru acest serviciu este de 200 Euro. Daca sunteti proprietar de femela, trebuie sa tineti cont de faptul ca, inca din primul an de viata, aceasta va intra intr-o faza reproductiva numita "perioada de calduri".

Este similara cu perioada de ovulatie la femei, insa la femele se intampla numai de doua ori pe an.In general, o femela care este dispusa pentru monta, adopta un comportament fara echivoc: sta in picioare, rigida, expunandu-si posteriorul cu coada ridicata la apropierea unui mascul.

Cand femela intra in perioada de calduri, va incepe sa aiba o secretie transparenta, lichida, gelatinoasa, usor de observat in zona genitala. In al doilea stadiu al perioadei de calduri, secretia catelei va deveni rosiatica, iar ea va fi foarte receptiva la masculii din jur. Nu este inca momentul potrivit pentru imperechere, deci cateua trebuie atent supravegheata.

Perioada dintre ziua 11 si 14 a caldurilor este ideala pentru imperechere. Planificarea montei este esentiala pentru reusita conceptiei. Trebuie contactat proprietarul masculului etalon cu suficient timp inainte. Este recomandabil sa scurtati cu o foarfeca parul din jurul organelor genitale atat la femela cat si la mascul, par care ar impiedica penetrarea sau recalotarea la mascul dupa monta.